Kinesioteippaus  

Antaa neurosensorista informaatiota aivoille 24/7”

Kinesioteippaus perustuu kinesiologiaan, josta myös teippaustyylin nimi juontaa juurensa. Kinesiologia on tieteenala, joka tutkii ihmisen liikettä sekä liikkumisen fysiologiaa ja mekaniikkaa. Sana kinesiologia perustuu kreikan kielen sanaan kinesis, joka tarkoittaa liikettä.

Kinesioteippaus perustuu aina tutkimiseen, jolla pyritään selvittämään asiakkaan ongelman syy sekä keinot, mitä kautta siihen pystytään Kinesioteippauksella vaikuttamaan. Perinteisestä tukiteippauksesta poiketen kinesioteippauksella pyritään aktivoimaan lihasta ja näin tukemaan kudosten paranemisprosessia ja liikemallien normalisoitumista.

Teippauksessa oleellista on teipin hyvä käsittely sekä elastisen kinesioteipin oikeiden venytysasteiden käyttäminen. Teippauksen tekemisessä käytetään myös lihasten venytystiloja ja nivelliikkeitä hyväksi. Kinesioteippausta voidaan käyttää myös joustamattoman urheiluteipin tapaan nivelen tai yksittäisen nivelsiteen tukemiseen. Kinesioteippaus mahdollistaa nivelessä täyden liikelaajuuden ja se tukee kehon luonnollista paranemisprosessia sensorisen stimulaation kautta. Tätä kautta kinesioteippaus eroaa ratkaisevasti perinteisestä (urheilu)teippauksesta, jossa niveltä pyritään tukemaan ja samalla usein myös liikkuvuutta rajoitetaan.

Teippejä on eri värisiä lähinnä esteettisistä syistä. Värit tosin pohjautuvat ainakin löyhästi japanilaiseen väriterapia-ajatteluun, jossa eri värit stimuloivat kudoksia eri tavalla. Yleisimmät kinesioteippien värit ovat punainen, sininen, musta ja ihonvärinen.

Kinesioteippi on hypoallerginen ja hengittävä. Laadukas teippimateriaali myös kestää suihkun ja jopa saunassa hikoilun. Teippauksen pysyvyys vaihtelee paljon. Siihen vaikuttavat esimerkiksi teippauskohde, ihotyyppi sekä teippaukseen kohdistuva hankaus esimerkiksi vaatteiden kautta. Muun muassa näistä muuttujista riippuen kinesioteippaussovellus pysyy paikallaan muutamasta päivästä aina pariin viikkoon asti.

Kinesioteippauksen fysiologiset vaikutukset

  • Kinesioteippaus vähentää ihon ja lihaksen kautta koettua kipua

  • Kinesioteippaus lisää ihonalaiskudoksen lymfaattista virtausta ja näin ollen vähentää turvotusta

  • Teippauksen avulla voidaan myös korjata nivelen asentoa ja toimintaa proprioseptiikan eli asentotunnon kautta

  •  Teippauksella voidaan lisätä ulkoista tukea nivelessä

  •  Lisäksi kinesioteippauksen avulla voidaan normalisoida lihaksen tonusta, joko aktivoimalla tai fasilitoimalla. 

Kinesioteippaus:

Ensimmäinen kerta (sisältää alkututkimuksen, teippauksen ja ohjauksen)
15min 15€
30min 25€
Jatkoteippaukset 10€ (max. 15min)

Teippaus varatun hieronta- tai fysioterapia-ajan yhteydessä veloituksetta